Examentraining

Tijdens examentrainingen wordt alle stof voor het examen van één vak behandeld. Met het lesmateriaal van De Bijlesserij wordt structureel door de stof heen gegaan. Per onderwerp worden diverse opgaven gemaakt. Ook worden er handige tips gegeven.

Een examentraining duurt 2 of 3 dagen. Een trainingsdag begint om 9.00 en eindigt om 17.00 uur. Er zal een lunchpauze van een halfuur zijn. Tevens kunnen er een aantal korte pauzes worden ingelast, naar behoefte van de leerlingen.

In een examentraining van twee dagen wordt alle stof besproken en worden er per onderwerp enkele opgaven gemaakt. In een examentraining van drie dagen wordt er op de laatste dag een oefenexamen gemaakt. Dit examen wordt uitgebreid besproken. Na dit oefenexamen is er gelegenheid om bepaalde onderwerpen nogmaals door te lopen.

Tijdens de examentrainingen wordt er in groepjes van 2 tot 5 personen gewerkt. Dit zorgt ervoor dat de docent voldoende tijd heeft om alle leerlingen individueel te helpen en hun vragen te beantwoorden.

Examentrainingen zijn bestemd voor mensen die de stof van een vak niet helemaal beheersen of mensen die meer zelfvertrouwen in een vak willen.

Het is ook mogelijk om een individuele examentraining te volgen. Bij deze individuele examentraining gelden dezelfde tarieven als voor bijles. Voorafgaand aan deze individuele examentraining wordt de te behandelen stof en het aantal uren bepaald.